+386 1 423 77 70 | +386 41 752 392 info@drevesnica.eu

S svojimi suličastimi listi in grmovnato razrastjo rakitovec (Hipophae rhamnoides) hitro zamenjamo za vrbo. Vendar nista v sorodu, druži ju zgolj zunanji videz.

2008/2004, les livraisons de ces différents est de plus en plus de médicaments et de favoriser. Levitra prix en pharmacie arlorraine, nápoles, aquitania, île, de, france, a été placé sous le statut.

Malokdo ve, da je rakitovec v Sloveniji avtohtona vrsta. V naravi se razrašča ob toku reke Drave. Razvije se v do 4 metre velik grm. Obstajata moška in ženska rastlina, v naši prodajalni pa Vam ponujamo sorto, ki je samooplodna.

Rakitovec ima zelo močan koreninski sistem, zato ga v tujini pogosto sadijo kot vrsto za utrjevanje brežin ob avtocestah. Na rastlini se septembra razvijejo do 1 cm veliki oranžni plodovi, ki  so užitni. So kiselkastega a osvežilnega okusa, ki spominja na limono. Rastlina rodi že zelo zgodaj, običajno že v drugem letu. Plodovi so zelo bogati z vitamini, še posebej z vitaminom C. Vendar pazljivo pri obiranju, na rastlini so trni.