+386 1 423 77 70 | +386 41 752 392 info@drevesnica.eu

V aprilu se ozračje že dovolj ogreje da lahko na vrtu začnemo z resnejšimi opravili. Vrt prelopatimo in ga primerno pognojimo. Priročen je briketiran hlevski gnoj, ki ga raztrosimo po vrtu in ga med lopatanjem vmešamo v zemljo. Sadimo lahko že tudi prve sadike. Ko se tla dovolj ogrejejo lahko sejemo zgodnje sorte korenčka, pastinak, peteršilja, redkvice. Posadimo lahko prve sadike solate, kolerabice in zgodnjega zelja vendar  pri tem pazimo, da imamo pripravljeno kopreno za prekrivanje, če nas presenetijo nizke spomladanske temperature.

Pozorni bodimo na sadno drevje. Preverimo, da ga ne napadajo kakšni škodljivci. Pripravimo rumene lepljive ploščice, da nam sadnih dreves ne napadejo uši. Okoli debel je smiselno nalepiti tudi lepljive trakove, da preprečimo škodljivcem, da ne plezajo na naša drevesa.

Preglejmo, kako odganjajo naše trajnice, ki jih imamo posajene na vrtu. Če katera od trajnic zime ni preživela jo nadomestimo z novo. Posadimo lahko isto vrsto ali pa sadiko nadomestimo s kakšno drugo, ki si jo lahko izberete v naši vrtnariji. Obstoječe sadike pred dežjem pognojimo, da bodo bolje odgnale.

Aprila je čas, da se posvetimo naši travni površini. Travo pregrabimo in jo pognojimo. V kolikor v travi opazimo mah ali širokolistne plevele lahko uporabimo posebno gnojilo, ki vsebuje  snov za njihovo uničevanje. Na voljo vam je v naši vrtnariji. Nove površine zasejemo s travnim semenom ali pa uporabimo travno rušo, ki vam jo odrežemo v naši vrtnariji.