+386 1 423 77 70 | +386 41 752 392 info@drevesnica.eu
Julija so dnevi vedno daljši, naš vrt pa nas že razveseljuje s prvimi domačimi pridelki. Nabiramo že prvo zelenjavo, sladkamo se z jagodami in ostalim zgodnjim jagodičevjem. Junij je prvi poletni mesec in kaj hitro se ozračje lahko močno ogreje, zato moramo spremljati vremensko dogajanje, da nas ne preseneti poletna suša ali pa vrtni škodljivci.

Redno pregledujmo naše rastline, da ob napadu škodljivcev in bolezni lahko pravočasno ukrepamo. Da nam polži ne pojedo našega pridelka lahko preventivno posujemo strup za polže, ki Vam je na voljo tudi v naši vrtnariji. Ob primeru suše rastline redno in obilno zalivajmo, da se bodo lepo razvijale. Na mesta, kjer smo pobrali prve pridelke lahko sadimo fižol, brstični ohrovt in solate. Izberimo sorte solat, ki nam ob morebitni vročini poleti ne bodo ušle v cvet (gentile, poletna endivija). Sadimo lahko tudi že zgodnji radič.

Ne pozabimo na našo travo. Poleti moramo travo kositi višje kot pomladi, da naša trava lahko konkurira agresivnim plevelom, ki se poleti hitro razbohotijo. Junija lahko našo travo tudi še zadnjič pred jesenjo pognojimo.