+386 1 423 77 70 | +386 41 752 392 info@drevesnica.eu

Na prvi pogled morda izgleda, da je  ameriška borovnica pač ameriška borovnica. A temu ni tako, saj obstaja zelo veliko sort, ki se razlikujejo po okusu, izgledu in času zorenja jagod. Ponujamo Vam širok izbor sort borovnic, vzgojenih v naši vrtnariji. Izberite si sorto, ki Vam najbolj ustreza in posadite svojo ameriško borovnico!

GOLDTRAUBE:

Opis: Jagode so srednje debele in rahlo sploščene, sladkega okusa in zelo aromatične. Zori konec julija do konca avgusta. Grm zraste le do 1,5 metra a je rodnost zelo obilna, če jo oplodi grm druge sorte.

BLUECROP:

Opis: Jagode so debele in rahlo sploščene, sladko kiselkastega okusa. Zori od sredina julija do sredine avgusta. Grm zraste do 2 m metra v višino . Dobro prenaša sušo in poletno vročino. Najstarejša in najbolj razširjena sorta na svetu.

JERSEY:

Opis: Jagode so srednje debele in okrogle, sladkega okusa. Zori v začetku avgusta do začetka septembra. Grm je zelo robusten in visok prek 2 metra. Polna rodnost se pojavi šele po nekaj letih, vendar ima takrat največjo rodnost med vsemi sortami. Zelo odporna zimski mraz.

EARLYBLUE:

Opis: Jagode so srednje debele in okrogle, sladko kiselkastega okusa. Zori konec junija in v začetku julija. Zori kratek čas, okoli dva tedna. Grm je visok do 170cm z ozko krošnjo. Zelo dobro prenaša zimski mraz.

BLUEJAY:

Opis: Jagode so srednje debele in okrogle, blagega in sladkega okusa. Zori zelo dolgo, od začetka julija do sredine avgusta. Rodnost je obilna. Grm je visok do 2 metra.

DUKE:

Opis: Jagode so zelo debele in sploščene, sladkega okusa. Zori konec junija do sredina julija. Grm je zelo bujen in pokončen, visok do 2 metra. Cveti zelo pozno in je odporen na spomladanske pozebe.

GROVER:

Opis:Jagode so debele, sladko kiselkastega okusa. Zori meseca julija. Zraste so 1,8 metra. Med vsemi sortami je najodpornejša na sušne razmere.